• 1918-ci il azərbaycanlıların soyqırımının 100 illiyi haqqında  Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı1918-ci il azərbaycanlıların soyqırımının 100 illiyi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı
  • 20 Yanvar faciəsinin qurbanları Gürcüstanda anılıb 20 Yanvar faciəsinin qurbanları Gürcüstanda anılıb
  • ABŞ Azərbaycanlıları Şəbəkəsi 20 Yanvar faciəsinin 28-ci ildönümü ilə bağlı yeni kampaniyaya başlayıbABŞ Azərbaycanlıları Şəbəkəsi 20 Yanvar faciəsinin 28-ci ildönümü ilə bağlı yeni kampaniyaya başlayıb
  • Amsterdamda Azərbaycan ilə bağlı geniş təqdimat keçirilibAmsterdamda Azərbaycan ilə bağlı geniş təqdimat keçirilib
  • Daşkənddə Özbəkistandakı Respublika Azərbaycan Milli Mədəniyyət Mərkəzinin (RAMMM) hesabat-seçki konfransı keçirilibDaşkənddə Özbəkistandakı Respublika Azərbaycan Milli Mədəniyyət Mərkəzinin (RAMMM) hesabat-seçki konfransı keçirilib


İÇKİLƏR


 

Çiyələkli Milkshake 
Ərzaqlar:
1 böyük top çiyələkli dondurma
100 qr çiyələk
1 stəkandan çox soyuq süd
Hazırlanması: Bütün ərzaqları blenderə qoyun. Qarışıq yaxşıca köpənə qədər qarışdırın. Arada dayandırıb dadına baxın. Sizin ağız dadınıza görə şəkərsizdirsə şəkər əlavə edin.
 
Şüyüdlü Light Ayran
Ərzaqlar:
1 su stəkanı az yağlı qatıq
1-2 stəkan su ( ardıcıllıq istəyə bağlı olaraq nizamlana bilər)
Bir çimdik şüyüd
Bir neçə yarpaq təzə nanə
Az duz .
Hazırlanması: Nazik şəkildə doğranan təzə otlar, qatıq və suyu bərabərcə blenderdən keçirərək ayran hazırlanır. İstəyə bağlı olaraq buz əlavə edərək soyuq olaraq da içilə bilər.
 
Nanəli Limonad
Ərzaqlar:
2 ədəd limon qabığı rəndələnmiş halda.
3 ədəd limonun sıxılmış suyu
2 cl limon siropu
3 yemək qaşığı şəkər tozu.
Nanə, buz. ( istəyə bağlı )
Bəzəmək üçün limon dilimləri
1 stəkan su
Hazırlanması: Limon qabığı rəndələnmiş halı, limon siropu və şəkəri bir qabda yaxşıca qarışdırın. Limon suyunu və digər suyu üzərinə tökün. 15 dq qədər gözlədin və süzün. Üzərlərinə limon dilimləri və nanə qoyun. Buz atın, bir qaşıqla qarışdırın. Soyuq için.
 
Meyvəli Light Soomtie
Ərzaqlar:
35 qr şirin qovun
1 orta ölçüdə şaftalı
100 ml light süd
Ağız dadınıza uyğun dadlandırıcı şəkər
Buz
Hazırlanması: Light süd, şəkər və bol buz blenderdən keçirilir. Qovun, şaftalı və çiyələk blenderə əlavə edilir. Yaxşıca qarışdırıldıqdan sonra əvvəldən soyudulmuş stəkanlara qoyulur və üzərinə nanə yarpaqları əlavə edilərək içilir.
 
Zəncəfilli Çay 
Ərzaqlar:
1,5 litr su
1 dəstə cəfəri
1 budaq qabıqlı darçın
1 çay qaşığı toz zəncəfil və ya qoz böyüklüyündə təzə zəncəfil (rəndələnilmiş olmalıdır)
1 yaşıl alma qabıqlı olaraq dörd yerə bölünməlidir
 
Hazırlanması: Birlikdə qaynadıb süzüldükdən sonra içinə limon suyu, 6 - 7 ədəd təzə nanə yarpağı və 1 çay qaşığı bal əlavə olunmalıdır. Gün ərzində soyuq və ya isti içilə bilər.
 
MEDİATEKA
Videoqalereya Fotoqalereya Nəşrlər
2009-10-14
AZƏRBAYCAN-TÜRKİYƏ: BİR MİLLƏT İKİ DÖVLƏT VAHİD DİASPOR
VEB LAYİHƏLƏR


Azərbaycan Respublikası Diasporla İş Üzrə Dövlət Komitəsi. All rights reserved